8 april 2016

Verslag leergang ‘de kunst van het renoveren’

author

Frank (F.J.) Ringnalda

feature-img

Op 17 maart 2016 is de leergang “de kunst van het renoveren van start gegaan. Tijdens deze leergang gaan Frank Ringnalda van Tomlow Advocaten en Gerrina Schipper die als sociaal projectleider voor een grote woningcorporatie werkt, in op de vele facetten die bij (complexgewijze) renovatie komen kijken. Zij gaan in op het redelijk (renovatie)voorstel, de verhuiskostenvergoeding en andere vergoedingen, communicatie met de bewoners, de Overlegwet, het zo nodig afdwingen van medewerking, etc.

Aan de leergang doen vijftien deelnemers mee, met verschillende ervaringsniveaus. Dat heeft tot gevolg dat voor ieder probleem op basis van de aanwezige ervaring of creativiteit een oplossing kan worden gevonden. Inmiddels heeft zich een mailgroep gevormd, zodat problemen en oplossingen gedeeld kunnen worden door de deelnemers.

De eerste reacties zijn positief. Een selectie: “Het was een zeer leerzame 1e dag”, “vond de afwisseling tussen het juridische deel en de praktijk erg leuk” en “ik heb de cursus als zeer leerzaam en prettig ervaren”.

De leergang duurt 7 dagdelen, verdeeld over 5 dagen. In juli vindt de laatste bijeenkomst plaats en zijn alle deelnemers volledig op de hoogte van renovatie, de daarbij spelende risico’s en de daarvoor bestaande oplossingen.

Heeft u vragen over renovatie? Neem dan contact op met Frank Ringnalda.

author

Frank (F.J.) Ringnalda

Frank is specialist op het gebied van huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte) en vastgoedrecht in brede zin. Hij treedt veel op voor professionele verhuurders, zoals woningcorporaties en beleggers. Frank heeft vijf jaren bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam gewerkt op het gebied van vastgoed. Door zijn ...
Delen

overig nieuws_