23 oktober 2015

Tomlow + Nijntje = UNICEF

feature-img

Komt u bij Tomlow op bezoek? Grote kans dat u hier een konijn aantreft dat zo groot is als uzelf. Onze wachtruimte wordt sinds kort namelijk opgeluisterd door een nijntje-beeld. We tikten het kunstwerk op de kop tijdens een veiling voor UNICEF, de nummer-1-kinderrechtenorganisatie.

Ze waren niet te missen. Verspreid over ons land stonden de afgelopen maanden tientallen levensgrote beelden van nijntje. Datzelfde gold overigens voor Japan, waar de creatie van Dick Bruna minstens zo populair is. Elk van de zestig beelden werd vormgegeven door een andere Nederlandse of Japanse kunstenaar. In het Rijksmuseum vond onlangs een veiling plaats van 43 nijntje beelden, ten bate van de kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Tomlow was bij de veiling, die in totaal meer dan € 500.000,- opleverde. Niet alleen als toeschouwer; we hadden onze zinnen gezet op één van de felbegeerde nijntjes. Omdat nijntje uit Utrecht komt. En omdat we UNICEF een warm hart toedragen. Het beeld dat we uiteindelijk kochten, krijgt een vaste plaats in de wachtruimte van ons kantoor. Kom vooral eens langs! Om uw behoefte aan juridisch advies met ons te bespreken. Maar nu ook om ons nijntje te bewonderen.

Maak nu een afspraak

illustratie Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1986

Delen

overig nieuws_