24 november 2020

Noot Marten Jeths in JHV 2020/43

author

Marten (M.J.) Jeths

feature-img

Voor de meest recente uitgave van het tijdschrift Jurisprudentie Huur en Verhuur van 23 november 2020 (JHV 2020/43) schreef advocaat Marten Jeths een lezenswaardige noot bij een uitspraak d.d. 4 september 2020 van de rechtbank Rotterdam (ECLI:NL:RBROT:2020:7865).

In deze zaak was sprake van een ontbonden huurovereenkomst op basis van huurachterstand. De huurder deed een WSNP verzoek en de ontbonden huurovereenkomst werd verlengd voor de duur van het WSNP traject. De huurder kon dus blijven zitten. De verlengde huurovereenkomst werd hangende het WSNP traject alsnog door de rechter ontbonden omdat sprake was van langdurige onderhuur. Van die onderhuur was al sprake toen het eerdere vonnis op basis van de huurachterstand werd gewezen. De onderhuur was echter niet mede aangevoerd als ontbindingsgrond in de huurachterstandprocedure.

Tip voor verhuurders:
Indien bij een huurachterstandprocedure sprake is van meer tekortkomingen zoals onderhuur, voer deze dan ook aan als ontbindingsgrond. Dat kan procedures voorkomen.

Lees de hele noot hier: JHV 2020/43

 

author

Marten (M.J.) Jeths

De specialistische kennis van Marten bestrijkt het gehele spectrum van het huurrecht woon- en bedrijfsruimte, vastgoedrecht en het verbintenissenrecht. Marten adviseert woningcorporaties en particuliere woningeigenaren. Marten heeft een uitgebreide procespraktijk op het gebied van huurrecht en treedt veel op in ...
Delen

overig nieuws_