30 mei 2016

Nieuw! Downloaden van modelcontracten: overeenkomst vrijwillige gedragsaanwijzing

feature-img

De website van Tomlow Advocaten biedt sinds kort een nieuwe functie: het downloaden van modelcontracten en documenten. De eerste twee documenten zijn al geplaatst: de vrijwillige gedragsaanwijzing, en het praktisch handboek aanpak woonoverlast. De modellen kunt u hier downloaden.

Gedragsaanwijzing

De gedragsaanwijzing geniet sinds enige tijd veel aandacht. Niet voor niets, dit instrument biedt de mogelijkheid om overlast aan te pakken zonder dat er direct moet worden ontruimd. Op CorporatieNL, maar ook via andere platforms zijn hierover al verschillende artikelen geschreven.

Een recente evaluatie van de gedragsaanwijzing gaf aan dat de gedragsaanwijzing woonoverlast een nuttige, bruikbare en veelal effectieve maatregel is voor het terugdringen van woonoverlast, zonder dat daarvoor ontruiming nodig is. Daarbij zijn de 3 centrale mechanismen: afschrikking, hulpverlening en normbevestiging allemaal relevant.

In de meerderheid van de gevallen verdwijnt de overlast na de vaststelling van de gedragsaanwijzing.

Ontwikkeling modelovereenkomst vrijwillige gedragsaanwijzing

Op verzoek van verschillende woningcorporaties en het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) hebben wij voor u een modelovereenkomst ontwikkeld, die u kunt inzetten om met overlastgevende huurders een gedragsaanwijzing af te spreken. Het model vindt u hier en is gratis te downloaden.

Let wel, de gedragsaanwijzing is geen wondermiddel voor alle gevallen van woonoverlast. De gedragsaanwijzing kan het beste worden toegepast in situaties dat de overlast ernstig genoeg is om op te gaan treden, maar niet ernstig genoeg is om een ontruimingsprocedure te voeren.

Praktisch handboek aanpak woonoverlast

In samenwerking met CorporatieNL heeft Tomlow Advocaten het praktisch handboek aanpak woonoverlast ontwikkeld. In dit handboek vindt u o.a. standaardbrieven die u kunt inzetten bij de aanpak van woonoverlast.

Tijdelijke huurovereenkomst woonruimte

Per 1 juli 2016 bestaan nieuwe mogelijkheden om woonruimte tijdelijk te verhuren. Wij zullen op korte termijn (het streven is binnen 14 dagen) een modelovereenkomst op onze website plaatsen. Houd de website daarom in de gaten!

Delen

overig nieuws_