6 december 2016

Model tijdelijke huurovereenkomst kamerverhuur (onzelfstandige woonruimte)

feature-img

Vanaf 1 juli 2016 is het mogelijk om woningen tijdelijk te verhuren. Zonder risico dat de huurder zich na afloop van de huurovereenkomst op huurbescherming beroept. Tomlow Advocaten heeft nu ook een model huurovereenkomst kamerverhuur (onzelfstandige woonruimte) ontwikkeld, die u daarvoor kunt gebruiken.

Kamerverhuur is mogelijk voor een periode van maximaal 5 jaar

Een onzelfstandige woning (kamerverhuur) kan tijdelijk worden verhuurd, met een duur van maximaal 5 jaar. Verlenging voor bepaalde tijd is niet mogelijk, ook niet als u er voor kiest om de eerste periode korter dan 5 jaar te laten duren. Als de overeengekomen huurperiode is verlopen, en de huur wordt voortgezet, dan ontstaat automatisch een huur voor onbepaalde tijd.

Opzegging door huurder

De huurder kan de huurovereenkomst tussentijds altijd opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

Huurovereenkomst eindigt na aanzegging door verhuurder

De huurovereenkomst eindigt automatisch aan het einde van de overeengekomen periode, echter de verhuurder dient de beëindiging van de huurovereenkomst nog wel aan te zeggen. Dit mag niet eerder dan 3 maanden, maar niet later dan 1 maand voor afloop van de huurovereenkomst. Vergeet de verhuurder om dit tijdig te doen, dan ontstaat automatisch een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Woningcorporaties

De tijdelijke huurovereenkomst voor onzelfstandige woonruimte is ook geschikt om te worden gebruikt door woningcorporaties. Anders dan bij tijdelijke verhuur van zelfstandige woonruimte, geldt niet de eis dat de woningcorporaties daarvan slechts gebruik mogen maken in specifieke, door de Minister aangewezen situaties.

Modelcontract downloaden

U kunt hier de modelovereenkomst gratis downloaden.

Delen

overig nieuws_