13 maart 2019

Mitros en Vereniging BloM tekenen samenwerkingsovereenkomst

author

Peter (P.J.) Gijsbertsen

feature-img

Stichting Mitros en Vereniging BloM tekenden vrijdag 22 februari een samenwerkingsovereenkomst voor het beheren van het appartementencomplex aan de Ryelandstraat in Utrecht (Veemarkt).

Beheer zonder koop

Vereniging BloM is een zogenaamde beheercoöperatie. Dat wil zeggen dat huurders (delen van) het beheer van hun wooncomplex overnemen, zonder de woningen te kopen. De mogelijkheid voor het starten van een beheercoöperatie staat sinds 2015 in de woningwet (artikel 18a).

Triple 100

Mitros geeft met de samenwerking uitvoering aan het concept Triple 100. Dat staat voor honderd procent duurzaam, honderd procent goedkoop en honderd procent zeggenschap.

Tomlow begeleidt start van Utrechtse beheercoöperatie

Tomlow Advocaten begeleidde namens Mitros de onderhandelingen met de bewoners en stelde de voorwaarden op waaronder de bewoners hun complex gaan beheren. Met als resultaat de ondertekening op vrijdag 22 februari.

Heeft u vragen over het starten van een beheercoöperatie? Neem contact op met mr. P.J. Gijsbertsen.

author

Peter (P.J.) Gijsbertsen

Peter is advocaat sinds 2003 en heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht. Hij houdt zich bezig met het adviseren en procederen over de aan- en verkoop van onroerend goed. Ook heeft Peter zich toegelegd op het bouwrecht. Hij heeft de specialisatieopleiding privaatrechtelijk bouwrecht gedaan bij het ...
Delen

overig nieuws_