22 juni 2021

Huurkorting tijdens lockdown: Kleine winkelier machteloos?

feature-img

Machteloos

Gisteren werd mijn aandacht getrokken door dit bericht in het FD. Kleine winkeliers en horecaexploitanten kunnen weinig beginnen als hun verhuurder weigert huurkorting te geven over de lockdown periode. Dit omdat de kosten van een procedure, welke werden begroot op minimaal € 4.000,-, vaak hoger zullen zijn dan de huurkorting. Navraag door het FD bij diverse advocaten bevestigde dit beeld.

Het feit dat hoge (advocaat)kosten in de weg staan aan een oplossing waar kleinere winkeliers en horecaexploitanten veel baat bij kunnen hebben, is als advocaat pijnlijk om te lezen. Als deze pandemie ons iets heeft geleerd, is dat we creatief moeten zijn en oplossingsgericht moeten denken.

Dit hebben wij bij Tomlow gedaan. We hebben een manier gevonden om, samen met de winkelier of horecaexploitant, voor een veel aantrekkelijker bedrag een procedure te kunnen voeren.

Huurkorting? We gaan samen aan de slag

Omdat de advocaten van Tomlow al diverse “coronazaken” hebben behandeld, beschikken wij inmiddels over goede modellen waarin de laatste rechtspraak is verwerkt. Voor detailhandel en horeca. Deze modellen worden gebruikt als uitgangspunt. U krijgt van ons een boodschappenlijst: hierop is aangegeven welke gegevens en documenten wij nodig hebben. Denk hierbij aan de huurovereenkomst, de omzetgegevens, de aangevraagde steunmaatregelen en de correspondentie die al met de verhuurder is gevoerd. Wij vertalen deze gegevens dan weer naar een sommatiebrief en, indien dit niet tot een resultaat leidt, naar een dagvaarding waarmee de procedure wordt gestart. Ook vertegenwoordigen wij u op de zitting die eventueel plaatsvindt. Indien nodig, leggen we ook nog een bereikte regeling vast.

Deze combinatie van efficiëntie en ervaring maakt dat wij de behandeling van deze zaken kunnen aanbieden voor een vast laag tarief van € 995,- exclusief btw. Dit tarief geldt alleen voor kleinere winkeliers of horecaexploitanten met maximaal 3 vestigingen en is exclusief externe kosten, zoals griffierechten en deurwaarderskosten.

Uiteraard kunnen we geen bepaald resultaat garanderen. Maar met deze insteek hopen wij een barrière weg te nemen om de zaak aan een rechter voor te leggen.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op en vraag naar de voorwaarden.

Delen

overig nieuws_