14 december 2021

Cursus “AVG in de huurrecht praktijk”

author

Marcel (M.P.H.) van Wezel

feature-img

Praktische vragen over de AVG

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening heeft grote invloed op de manier waarop in de praktijk moet worden omgegaan met het verwerken van gegevens van huurders.

Wij merken dat medewerkers van woningcorporaties en andere verhuurders vaak tegen praktische vragen aanlopen. Wat mag je nu wel of niet opslaan in het systeem? Wanneer mag je gegevens delen met andere partijen? Welke spelregels gelden daarbij?

Niet alleen zijn er vaak vragen, ook bestaan hardnekkige misverstanden; bijvoorbeeld over het vragen van toestemming aan de betrokkene.

Cursus AVG

Wij hebben een praktijkcursus ontwikkeld waarbij in ca. 2 ½ uur tijd uw organisatie volledig wordt bijgespijkerd over de bovenstaande praktische invulling van de verplichtingen uit de AVG. Na deze cursus zijn uw medewerkers in staat om via een stappenplan te bepalen wat er nu wel of niet is toegestaan onder de AVG.

Daarbij komen zowel de gewone, bijzondere als strafrechtelijke persoonsgegevens aan de orde. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de mogelijkheid van het delen van gegevens, al dan niet binnen een convenant.

Interesse in deze cursus?

Laat het mij weten! Dan maak ik een voorstel op maat. Ook de specifieke vragen of casussen uit uw praktijk kunnen hierbij worden ingebracht. U kun mij benaderen per e-mail: vanwezel@tomlow-advocaten.nl of telefonisch: 030 251 1328

author

Marcel (M.P.H.) van Wezel

Marcel is een specialist op het gebied van huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte), vastgoedrecht en het verbintenissenrecht. Marcel is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en treedt voornamelijk op voor professionele verhuurders, zoals woningcorporaties, particuliere verhuurders en gemeenten. ...
Delen

overig nieuws_