11 november 2013

Handen af van de corporatiemedewerker! Anders einde huurovereenkomst

author

Marcel (M.P.H.) van Wezel

Uw medewerkers zijn getraind om huurders onder alle omstandigheden correct te woord te staan. Maar wanneer overschrijdt een huurder de grenzen van wat uw medewerkers -en uw organisatie- nog moeten accepteren? Kunt u in dat geval de huurovereenkomst beëindigen?

Contractuele verplichting geschonden

Uw huurder is verplicht om zich als goed huurder te gedragen. Het behoeft geen betoog dat met het mishandelen of bedreigen van een van uw medewerkers de huurder zich niet als goed huurder gedraagt. Daarmee heeft u de mogelijkheid om de huurovereenkomst door de rechter te laten beëindigen.

De uitspraak

Onlangs oordeelde de Amsterdamse kantonrechter dat een huurder, die een medewerker van een woningcorporatie met de dood heeft bedreigd, onmiddellijk mag worden ontruimd. De kantonrechter geeft hiermee aan oog te hebben voor het belang van uw organisatie om medewerkers tegen dit gedrag te beschermen.

Agressieprotocol

Wellicht heeft uw organisatie reeds een agressieprotocol. Heeft u daarbij ook oog gehad voor de situatie waarin uw medewerkers worden bedreigd of mishandeld? Een contactverbod is in dat geval wellicht een onvoldoende stevige maatregel. Ik adviseer om in het beleid nadrukkelijk op te nemen dat in geval van fysiek geweld of bedreiging de huurovereenkomst -indien mogelijk- wordt beëindigd.

author

Marcel (M.P.H.) van Wezel

Marcel is een specialist op het gebied van huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte), vastgoedrecht en het verbintenissenrecht. Marcel is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en treedt voornamelijk op voor professionele verhuurders, zoals woningcorporaties, particuliere verhuurders en gemeenten. ...
Delen

overig nieuws_