Peter (P.J.) Gijsbertsen

‘VOORAL CREATIEVE OPLOSSINGEN GEVEN VOLDOENING’

Peter is advocaat sinds 2003 en heeft zich gespecialiseerd in het vastgoedrecht. Hij houdt zich bezig met het adviseren en procederen over de aan- en verkoop van onroerend goed.

Ook heeft Peter zich toegelegd op het bouwrecht. Hij heeft de specialisatieopleiding privaatrechtelijk bouwrecht gedaan bij het Instituut voor Bouwrecht. Hij staat zowel aannemers als opdrachtgevers bij, bij het opstellen van en het onderhandelen over aannemingsovereenkomsten. Ook procedeert hij over geschillen in de bouw. Peter heeft al vroeg in zijn advocatenleven veel ervaring opgedaan met ondernemers in de bouw en kan zich goed inleven in hun wereld. Hij heeft zich ook het bijbehorende jargon al aardig eigen gemaakt.

Ook procedeert en adviseert Peter regelmatig over VvE geschillen.

Peter heeft de Grotius opleiding Onroerend Goedrecht met succes afgerond en is lid van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ), de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) en de Vereniging voor Bouwrecht (VBR).

Daarnaast is hij docent voor de Academie voor Vastgoed (een NVM onderneming).

Peter heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub)rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoedrecht
    • Bouwrecht
    • Burenrecht
    • Erfdienstbaarheid
    • Erfpacht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Delen

recente artikelen van Peter (P.J.) Gijsbertsen_